Leer Ons Kennen

Leer onze dieren kennen

Bij onze begeleidingen worden wij regelmatig ondersteund door onze trouwe viervoeters. Binnen ons team werken we met diverse rassen, zoals bijvoorbeeld Duitse Herders, Tollers en Labradoodles. Al onze honden zijn goed gesocialiseerd. In de begeleiding maken wij graag gebruik van hun eigen, unieke karakter en mogelijkheden. Zo is de ene hond de rust zelve, de ander zeer enthousiast en energiek, de één koppig en de ander zeer gehoorzaam. Om daarvan gebruik te kunnen blijven maken, hebben onze honden geen speciale opleiding of training gevolgd. Wel zijn zij geobserveerd door een honden gedragstherapeut om op die manier de inzetbaarheid van onze honden te kunnen bepalen. Alle honden worden ingezet bij een begeleidingsmoment waarbij hun unieke eigenschappen naar voren kunnen komen en helpend kunnen zijn in de begeleiding. Daarnaast is het team van honden in 2018 aangevuld met cavia’s, die weer hun eigen unieke karakter en mogelijkheden hebben.

Het welzijn van de dieren staat bij ons voorop. Daarom geven wij niet alleen gehoor aan wensen van kinderen, die graag met een bepaalde hond of cavia willen werken, maar ook aan de wensen van onze dieren. Zo werken sommige honden het liefst alleen met hun eigen baasje en niet met andere teamleden. Anderen werken wel met alle teamleden, maar het liefst met oudere of juist jongere kinderen. Hier houden wij rekening mee. Wij stemmen dus altijd af bij welk kind en bij welk type doelen er met welke dieren gewerkt wordt. Uiteraard mogen kinderen hierin hun voorkeur aangeven. Dan kunnen we kijken of we hieraan tegemoet kunnen komen. De rol van het dier zelf, zijn natuurlijke gedrag en de spiegel die hij ons voor kan houden is van grote waarde. Wij gaan uit van het inzetten van beide diersoorten als transactioneel middel, waarbij de begeleider de vertaalslag maakt van dat wat er tussen het dier en het kind gebeurt naar de hulpvragen van het kind.


Waarom werken met dieren? Klik hier voor meer informatie.

Onze dieren  (Klik op de dieren om hen te ontmoeten)

Chanel (2016)

Chanel is een actieve, leergierige cavia. Ze vindt het fijn om iets te doen voor een stukje groente. Ze is nieuwsgierig en komt dan ook al snel kijken als er iemand bij het hok komt staan. Wil je haar
vervolgens aaien of oppakken? Dan vindt ze dat spannend en gaat ze eerst weer even terug haar huisje in. Als ze eenmaal op de arm is of op schoot zit, dan vindt ze het prima om geknuffeld te
worden. Uit nieuwsgierigheid snuffelt Chanel altijd aan je vingers en soms wil ze ook wel even proeven of ze echt niet eetbaar zijn ;)

Thomas


Ylka (2016)

Ylka is een energieke jonge hond. Ze is graag actief bezig en mee op pad. Spellen spelen, wandelen, de bal apporteren en zwemmen behoren tot haar favoriete bezigheden. Ook vindt ze het heel leuk om met de clicker te werken. Ylka vindt het soms spannend om met grote honden in contact te komen of om te werken als er erg harde geluiden zijn. Ze is er bijna dagelijks en baalt ervan als ze thuis een dagje op de bank moet liggen. Ylka werkt met verschillende medewerkers samen en vindt het vooral leuk om met kinderen boven de 8 jaar oud te werken.

Beau (2016)

Beau is een onderzoekende en nieuwsgierige Australian Labradoodle. Ze is speels en kan af en toe de clown spelen. Als ze mensen goed kent gaat ze bij begroeting al lachend naar deze personen. Beau is erg leergierig en gaat graag samen aan de slag.
Beau vindt het leuk om samen hondenpuzzels te maken, te rennen, apporteerspelletjes te doen en ze houdt van behendigheid.
Wat Beau nog lastig vindt is om rustig te blijven zitten als er voer in de buurt is (want daar wil ze graag voor werken) en ze vindt onbekende honden wat spannend. Beau werkt veel met haar baasje Malouke samen bij ons.

Blue


Britt (2012)

Britt is een rustige, gevoelige, vriendelijke Duitse Herder. Ze is lief, speelt goed op emoties van kinderen in, speelt graag en knuffelt graag. Britt leert heel snel
en zoekt ook zelf actief naar oplossingen als ze ergens tegenaan loopt. Britt leuk vindt om te doen is spelen, lange wandelingen maken en mee gaan naar het werk.
Wat ze minder leuk vindt is spelen met andere honden. Ze is wel sociaal, maar is liever op zichzelf. Britt werkt graag met haar baasje Gerja en is prima allround inzetbaar: zowel om actief bezig te zijn, maar ook om heerlijk vanaf een rustig plekje toe te kijken hoe de begeleiding vormgegeven wordt op een andere (creatieve of speelse) manier.

Joppe (2014)

Joppe is een enthousiast, leergierig en speels hondje. Hij vindt het leuk om actief bezig te zijn, maar kan ook heel zacht en rustig zijn. Joppe voert graag allerlei oefeningen uit om zo koekjes te verdienen, maakt graag lange wandelingen en wordt graag geknuffeld. Hij vindt het nog lastig om niet tegen iemand aan te springen als hij enthousiast is en hij speelt liever niet met grote honden. Bij ons werkt hij graag met zijn baasje Gerja en geniet zichtbaar van het werken!

Lana (2014)

Lana is een actieve, vriendelijke, eigenwijze en zelfstandige hond. Lana heeft een sterke eigen wil en staat sterk voor haar eigen belang. Voor kinderen is het dus vaak
een hele uitdaging om met Lana samen dat te kunnen bereiken wat ze graag willen. Oplossingen zoeken, doorzettingsvermogen tonen en samenwerking bevorderen kunnen dus goed met Lana
geoefend worden. Lana vindt het erg leuk om puzzels te doen, een spel te spelen, te zwemmen en te wandelen. Wat ze moeilijk vindt is om rekening te houden met anderen en om te gaan met kleine hondjes. Lana is vaak aan het werk en geniet hiervan! Ze vindt het prettig om met verschillende medewerkers aan de slag te zijn en houdt wel van die afwisseling.

Malibu (2013)

Malibu is een lieve, erg speelse hond, onderzoekende hond, die erg open is in contact. Ze is rustig in een setting die dit vraagt, maar er hoeft maar een beetje actie te komen en ze springt op en is klaar voor een spelletje! Ze is ook een gevoelige hond: ze is gevoelig voor energie die om haar heen bij anderen vrij komt. Is dit positieve energie? Dan springt ze hier meteen op in. Is het negatieve energie? Dan vindt ze dat spannend en laat ze een wat onderdanige houding zien. Malibu vindt het erg leuk om een balspel te doen, heerlijk te wandelen of een parcourtje te doen met
nieuwe oefeningen. Wat ze lastig vindt is als haar groep uit elkaar valt. Malibu is een echte herder en wilt het liefste iedereen bij elkaar houden. Dit drijven doet ze ook bij andere honden en dat maakt samen rennen met een groepje honden lastig voor haar. Malibu werkt met diverse teamleden samen.

Ojas (2012)

Ojas is een trouwe, lieve, nieuwsgierige hond. Hij is gericht op mensen en staat daarbij graag in verbinding. Wat Ojas leuk vindt om te doen zijn hersenwerkjes en zoekopdrachten. Hierin is hij fanatiek en hij vindt het dan ook geweldig als kinderen dit met hem samen willen doen. Daarnaast houdt hij ervan om heerlijk geaaid te worden. Wat Ojas moeilijk vindt, is achterblijven in een ruimte. Hij wil het liefst in contact met anderen zijn. Ojas werkt samen met zijn baasje Ankie en op vraag komen ze even samen deelnemen aan een opdracht in een andere begeleiding. Zo is Ojas geschikt voor kinderen die bang zijn voor honden: hij helpt hen graag over de angst heen en staat ervoor open om iemand een positieve ervaring op te laten doen en daartoe even een zoekspelletje met diegene te komen doen.

Whoopi (2014)

Whoopi is een actieve, nieuwsgierige labradoodle. Ze maakt uit zichzelf al heel snel contact met mensen en werkt heel graag met ze samen. Het is voor Whoopi heel leuk om een nieuw trucje te
leren. Ze vindt het fantastisch om al lerend met kinderen bezig te zijn: of het er één is of een hele groep, dat maakt voor Whoopi niet uit. Samen activiteiten doen vindt ze leuk. Dit enthousiasme kan ze nauwelijks verbergen: als ze in de auto zit en bijna op locatie is dan hoor je haar wel aan komen… Blaffen doet ze ook wel eens als nieuwe mensen binnen komen, ter begroeting. Wat Whoopi nog moeilijk vindt, is alleen in een ruimte te zijn. Ze is het liefst bij anderen en dan vooral bij haar baasje Malouke. Whoopi werkt altijd met Malouke samen, maar laat zich met een leuke activiteit ook wel overhalen om samen te gaan werken met collega’s en heeft hier dan ook plezier in.

Zoe (2018)

Zoe is het kleinste hondje binnen ons team. Ze is een nieuwsgierig, speels hondje. Ze speelt graag met knuffels, flostouwen en andere speeltjes. Ze ravot graag en daagt graag uit, maar
kan ook heel rustig en zacht zijn. Zoe pikt nieuwe oefeningen heel snel op door haar onderzoekende en probleemoplossende karakter. Ze werkt veel samen met haar baasje Gerja.

Novi (2016)

Novi is een erg vrolijke en energieke Toller. Ze vindt het fijn om samen actief bezig te zijn. Jonge kinderen, pubers of jong volwassenen? Dat maakt voor Novi geen verschil! Zo lang er maar actief aan de slag gegaan wordt. Ze geniet van aandacht, geaaid worden, met de bal spelen en nieuwe dingen leren. Wat ze erg lastig vindt is stilzitten en haar enthousiasme op een meer bedaarde manier te uiten.

Dante (2019)

Dante is een jonge toller, die nog graag op ontdekkingstocht gaat. Ze vindt alles interessant en leuk. Dante kent nog niet alle commando’s en haar kan dus nog van alles geleerd worden door de kinderen. Ze vindt alle activiteiten even leuk (en nog doet nog meer haar best voor je als ze daarna met een balspel beloond wordt). Wat Dante nog lastig vindt is om te ontdekken met haar neus en ogen ipv met haar mond… Ze pakt nog graag alles vast, dus ook je handen, een touwtje van je jas enz.

Coco (2019)

Coco is een enthousiaste, nieuwsgierige en ondernemende Australian Labradoodle. Ze is graag samen met mensen en vindt het heerlijk om geaaid te worden, spelletjes te doen en iets
nieuws te leren. Zoekspelletjes zijn favoriet en ook tijdens het wandelen snuffelt ze er vrolijk op los. Ze geniet van aandacht en vindt het lastig om rustig op haar plek te blijven als er van alles om haar heen gebeurt. Andere honden zoekt ze graag op en maakt ze rustig contact mee. Ze werkt samen met haar baasje Det.

Ginny (2016)

Ginny is een gevoelige, actieve, ongeduldige en zeer enthousiaste Toller. Ze is lief, aanhankelijk en speels. Het liefste is ze bezig met diverse activiteiten: balspellen, puzzels maken, mantrailen en wandelen in het bos. Als je even niet zo lekker in je vel zit, dan maakt Ginny je wel weer aan het lachen door gekke fratsen uit te halen. Wat ze nog moeilijk vindt, is om het blaffen wat te minderen. Ze blaft graag als ze ergens op moet wachten of als ze iets erg leuk of spannend vindt. Ook houdt ze niet van drukte om haar heen, onverwachte geluiden of onbekende honden. Ginny werkt graag met haar baasje Ashley, maar vindt het ook prima om met andere teamleden te werken. Als ze maar bezig kan zijn! En dat doet ze dan vol passie en doorzettingsvermogen.

Quinn (2012)

Quinn is een speelse Oostenrijkse Pinscher, die zichtbaar geniet van contact met anderen. Hij is graag actief bezig met mensen. Hij wandelt graag, speelt graag met een bal en zoekt graag koekjes.
Quinn vindt het nog wel lastig om geknuffeld te worden. Aaien vindt hij prima, knuffelen is voor veel honden niet fijn. Quinn is maar zelden op locatie en als hij is er, dan werkt hij met Stephanie samen.

Haya (2013)

Haya is een trouwe, gevoelige, nieuwsgierige en temperamentvolle Duitse Herder. Wat Haya fijn vindt is samen actief bezig zijn en dat het liefst buiten. Ze geniet zichtbaar van rennen,
snuffelen, hersenwerken, zoekopdrachten en hierbij verliest ze je niet uit het oog. Als ze een aai wilt dan komt ze dit zelf vragen. Wat Haya nog lastig vindt is stilzitten. Haya werkt samen met haar baasje Ankie.

Boris (2013)

Boris is een vrolijke, enthousiaste Labrador. Boris vindt het heerlijk om te knuffelen en om lange wandelingen te maken. Boris is dol op water, zodra hij water ruikt of ziet probeert hij erin te gaan. Boris speelt graag met een bal en is dol op eten. Hij wordt dan ook razend enthousiast wanneer hij een koekje kan verdienen. Boris is een betrouwbare hond die graag nieuwe dingen leert. Ook is hij dol op mensen of het nou kinderen/ jongeren of volwassenen zijn, zodra hij iemand tegen komt loopt hij hier het liefst op af, alles voor een heerlijke knuffel, zijn staart gaat dan ook als een propeller heen en weer.  Boris vindt het lopen aan een riem een beetje lastig, omdat hij zo nieuwsgierig is en alles wilt ontdekken loopt hij het liefste voorop en kan hij trekken. Boris werkt het liefste samen met zijn baasje Kim. 

locatieadres: 

Maar 16

6454 AM Jabeek

(voormalige basisschoolgebouw)

CONTACT:

Linda Borghans
L.Borghans@begeleidingmet4poten.nl
06-12678392
Interesse in een stageplaats? mail dan naar stage@begeleidingmet4poten.nl.

KVK nummer: 70036225
Bankrekeningnummer:

NL24 RABO 0324 1448 14
AGB code: 98102734

Geregistreerd in het SKJ 

Leer onze dieren kennen

Bij onze begeleidingen worden wij regelmatig ondersteund door onze trouwe viervoeters. Binnen ons team werken we met diverse rassen, zoals bijvoorbeeld Duitse Herders, Tollers en Labradoodles. Al onze honden zijn goed gesocialiseerd. In de begeleiding maken wij graag gebruik van hun eigen, unieke karakter en mogelijkheden. Zo is de ene hond de rust zelve, de ander zeer enthousiast en energiek, de één koppig en de ander zeer gehoorzaam. Om daarvan gebruik te kunnen blijven maken, hebben onze honden geen speciale opleiding of training gevolgd. Wel zijn zij geobserveerd door een honden gedragstherapeut om op die manier de inzetbaarheid van onze honden te kunnen bepalen. Alle honden worden ingezet bij een begeleidingsmoment waarbij hun unieke eigenschappen naar voren kunnen komen en helpend kunnen zijn in de begeleiding. Daarnaast is het team van honden in 2018 aangevuld met cavia’s, die weer hun eigen unieke karakter en mogelijkheden hebben.

Het welzijn van de dieren staat bij ons voorop. Daarom geven wij niet alleen gehoor aan wensen van kinderen, die graag met een bepaalde hond of cavia willen werken, maar ook aan de wensen van onze dieren. Zo werken sommige honden het liefst alleen met hun eigen baasje en niet met andere teamleden. Anderen werken wel met alle teamleden, maar het liefst met oudere of juist jongere kinderen. Hier houden wij rekening mee. Wij stemmen dus altijd af bij welk kind en bij welk type doelen er met welke dieren gewerkt wordt. Uiteraard mogen kinderen hierin hun voorkeur aangeven. Dan kunnen we kijken of we hieraan tegemoet kunnen komen. De rol van het dier zelf, zijn natuurlijke gedrag en de spiegel die hij ons voor kan houden is van grote waarde. Wij gaan uit van het inzetten van beide diersoorten als transactionele middel, waarbij de begeleider de vertaalslag maakt van dat wat er tussen het dier en het kind gebeurt naar de hulpvragen van het kind.


Waarom werken met dieren? Klik hier voor meer informatie.

Onze dieren  (Klik op de dieren om hen te ontmoeten)

Chanel

Thomas 

Ylka

Beau

Blue

Britt

Joppe

Lana

Malibu

Ojas

Whoopi

Zoe

Novi

Dante

Coco

Ginny

Quinn

Haya

Boris

Buddy

locatieadres: 

Maar 16

6454 AM Jabeek

(voormalige basisschoolgebouw)

Contact:

Linda Borghans
L.Borghans@begeleidingmet4poten.nl
06-12678392

Interesse in een stageplaats? mail dan naar stage@begeleidingmet4poten.nl.

KVK nummer: 70036225
Bankrekeningnummer:

NL24 RABO 0324 1448 14
AGB code: 98102734
Geregistreerd in het SKJ