Leer ons kennen


Leer ons kennen

Begeleiding met 4 poten is een organisatie die in 2012 is gestart met de begeleiding van kinderen, jongeren en hun gezinnen. Het bedrijf is opgericht vanuit de visie dat jeugdhulpverlening niet alleen kwalitatief goed moet zijn, maar vooral ook laagdrempelig en leuk voor de kinderen dient te zijn.

De motivatie van de kinderen is belangrijk bij het bereiken van hun doelen. Hier spelen wij op in door actief met de kinderen aan de slag te gaan middels uiteenlopende activiteiten. Leren door te doen, is ons motto hierbij! Dit bedrijf onderscheidt zich al vanaf de start van de andere jeugdhulporganisaties door het werken met honden.

Meer over het werken met honden is hier te lezen.

Deze organisatie is klein gestart, opgericht door Romy Snijders en Linda Borghans, door de toenemende vraag is het gegroeid naar een organisatie waarbinnen een divers team werkzaam is. Ondanks de groei staan kleinschaligheid, persoonlijke benadering en korte lijntjes met andere organisaties bij ons nog steeds hoog in het vaandel. Het team bestaat uit mensen met uiteenlopende achtergronden: pedagogen, leerkrachten en therapeuten. Allen met een eigen opleiding en werkervaring. Naast het werken met kinderen en jongeren, heeft ook elk teamlid een passie voor het werken met honden. Sommige teamleden hebben een achtergrond in de hondensport, anderen zijn met honden opgegroeid. Daarnaast heeft het hele team bijscholing gevolgd om honden verantwoord in te kunnen zetten in begeleidingstrajecten. We hebben een team van zeer gedreven mensen die het beste uit de kinderen willen halen. Nieuwsgierig naar wie de teamleden zijn? Klik dan hieronder op hun foto’s.

Het team (Klik op de naam om ons te ontmoeten)

Iedereen binnen ons team heeft de juiste certificering om zijn/haar werk goed te kunnen uitvoeren.

De stagiaires

Ons team wordt elk schooljaar aangevuld met stagiaires, voornamelijk van de HBO opleiding Pedagogiek.

Tweedejaars stagiaires
Tweedejaars stagiaires lopen gedurende één schooljaar een doordeweekse dag mee en op zaterdag. Zij worden boventallig ingezet. Voor de groepsbegeleiding helpen ze met het maken van de voorbereidingen voor de middagen en ondersteunen bij de groepsbegeleiding. Bij de individuele begeleidingen kijken zij mee en groeien ze in zelfstandigheid door een gedeelte van de begeleiding voor te bereiden en uit te voeren onder supervisie van de vaste begeleider.

Derde- en vierdejaars stagiaires
Derde- en vierdejaarsstagiairs lopen drie à vier dagen in de week mee gedurende anderhalf jaar. Zij kijken in eerste instantie mee bij individuele begeleidingen en wanneer ze daarin voldoende ervaring hebben opgedaan zullen zij ook toegroeien naar het zelfstandig begeleiden van kinderen onder supervisie van de vaste begeleidster van deze kinderen. Tijdens groepsbegeleiding is deze zelfde opbouw van toepassing.

Stagiaires werken bij ons nooit alleen, zodat zij altijd kunnen terugvallen op een vaste medewerker. Wij vinden het zeer verrijkend om met stagiaires samen te werken en hebben zo ook altijd nauwe contacten met hogescholen.

Interesse in een stageplaats? Mail dan naar stage@begeleidingmet4poten.nl