Leer Ons Kennen

Leer ons kennen

Begeleiding met 4 poten is een organisatie die in 2012 is gestart met de begeleiding van kinderen, jongeren en hun gezinnen. Het bedrijf is opgericht vanuit de visie dat jeugdhulpverlening niet alleen kwalitatief goed moet zijn, maar vooral ook laagdrempelig en leuk voor de kinderen dient te zijn.


De motivatie van de kinderen is belangrijk bij het bereiken van hun doelen. Hier spelen wij op in door actief met de kinderen aan de slag te gaan middels uiteenlopende activiteiten. Leren door te doen, is ons motto hierbij! Dit bedrijf onderscheidt zich al vanaf de start van de andere jeugdhulporganisaties door het werken met honden.

Meer over het werken met honden is hier te lezen.

Het team

Linda Borghans

Linda (1986) geeft vol passie leiding aan haar bedrijf. Haar opleidingen en werkervaring in de orthopedagogiek en op het gebied van de inzet van honden in begeleiding zorgen voor een gedegen visie van waaruit ze werkt. Een luisterend oor waarbij ze oprecht en daadkrachtig maatwerk levert, zorgt voor een stabiele en fijne plek voor ieder die bij haar komt.

Robin Penders

Robin (1986) is als beeldend therapeut en mens een enthousiaste creatieveling met passie voor het begeleiden van groei- en ontwikkelingsprocessen bij jong en oud. Ze denkt in mogelijkheden en benut ieders kracht en kwaliteiten. Ze is Linda’s rechterhand binnen het bedrijf waarbij haar rustige en geduldige aanpak van toegevoegde waarde is.

Laurie Linckens

Laurie (1994) is vanuit haar stage binnen haar studie pedagogiek het team ingerold en gebleven. Zowel binnen de individuele begeleidingen als bij het werken met een groep is ze betrokken en weet ze steeds weer op haar rustige doeltreffende manier dat te doen wat nodig is. Laurie is met honden opgegroeid en werkt dan ook graag met hen binnen de begeleidingen. Naast haar taken op de werkvloer vervult Laurie ook taken binnen het management. Bij afwezigheid van Linda is ze dan ook contactpersoon voor teamleden en mensen van buitenaf. 

Laura Wilders

Laura (1994) haar interesse in kinderen heeft ze middels haar studies als onderwijsassistent en pedagoog in haar werk geïntegreerd. Bij haar kun je met diverse hulpvragen terecht, zowel op het gebied van individuele begeleiding als voor groepsbegeleiding. Laura begeleidt jong en oud op de voor haar zo eigen rustige, geduldige en betrouwbare wijze.

Stephanie Canton

Stephanie (1987) zoekt met respect voor ieders eigenheid naar passende oplossingen. Dit vanuit de mogelijkheden die er zijn en de kracht van degene met wie ze werkt. Haar brede pedagogische werkervaring zet ze binnen de individuele en groepsbegeleidingen in.

Ankie van de Kragt

Ankie (1968) begeleidt binnen het bedrijf jong en oud bij hun persoonlijke groei, merendeels samen met haar honden. Als ‘dog assisted coach en ‘’begeleider angst voor honden kan ze haar passie in haar werk vormgeven. Ankie bezoekt ook samen met haar hond ouderen met dementie. Liefdevolle verbinding is waar ze voor staat.

Kiki Haeijen

Kiki (1993) haar spontaniteit en rustige, liefdevolle benadering zorgt ervoor dat kinderen graag met haar werken. Als beeldend therapeut draagt zij haar creatieve steentje bij binnen het team. Kiki verzorgt individuele begeleidingen en is ook regelmatig bij de groepsbegeleidingen. Kiki is een echte teamplayer.

Gerja Westerhof

Gerja (1977) haar ervaring als ‘animal assisted therapeut’ en ‘dramatherapeut’ alsmede haar passievoor natuur en dieren zijn voelbaar als je met haar en haar honden in contact bent. Op rustige, enthousiaste wijze laat ze je zien wat mens en dier voor elkaar kunnen betekenen. Op dat gebied ondersteunt ze ook het team en geeft ze trainingen. Samen op zoek naar kwaliteiten en krachten
binnen de begeleiding van kinderen en hun ouders is Gerja haar uitgangspunt.

Malouke Munten

Malouke (1987) heeft binnen het basisonderwijs haar werkervaring op verschillende scholen opgedaan. Haar liefde voor honden heeft ze ook professioneel ingezet als ‘dog assisted kindercoach’. Een rustige creatieve doorzetter met wie iedereen graag samenwerkt. Daarbij is Malouke de kwaliteitscoördinator binnen het bedrijf en zij regelt het berichtenverkeer.

Det Teensma

Det (1958) is de senior binnen het team. Ze zet al hetgeen ze tijdens haar leven en werk binnen gezin, onderwijs en therapie/zorg in haar rugzak heeft verzameld in binnen het bedrijf. “Geluk zit in jezelf” is haar levensmotto. Dat ieder mens dat op eigen wijze vorm kan geven, laat ze je vol vertrouwen ervaren in haar begeleidingen en trainingen.

Ashley Mennen

Ashley (1992) deed tijdens haar stage onderzoek naar het inzetten van handpoppen en ontwikkelt graag spellen. Aansluitend bij de belevingswereld van het kind zet ze haar creativiteit, en
leergierigheid in, om op die manier spelenderwijs aan de gewenste doelen binnen de begeleiding te werken. Ook ondersteunt ze regelmatig bij de groepsbegeleidingen.

Danielle Rozeboom

Danielle (1995) vindt het fijn om als ‘ vaktherapeut drama’ taal om te zetten in beeldmateriaal in haar begeleidingen.  Ervaringsgericht werken op de voor haar kenmerkende spontane, actieve en betrokken wijze zorgt dat zowel ouder als kind/jongere zich gezien en gehoord voelen bij haar.

Chris Alberts

Chris (1971) kenmerkt zich door haar optimisme en het streven naar verbinding met de ander. Tijdens haar jarenlange ervaring binnen de jeugdhulpverlening, ervaart ze bij ons de inzet van dieren als een effectief middel bij de begeleiding van kinderen. Chris zoekt naar de krachten van het kind en zijn gezinssysteem en zet zich enthousiast en met gevoel voor humor in om de gewenste doelen te bereiken. 

Niki Bisscheroux

Niki (2000) heeft in het 2e jaar van haar opleiding Pedagogiek stagegelopen binnen de organisatie en is momenteel nog werkzaam tijdens de groepsbegeleidingen. Hierbij benadert ze de kinderen op een rustige en geduldige wijze, en vindt Niki het belangrijk om de krachten en mogelijkheden van het kind naar boven te halen.

Kim Blom

Kim (1980) heeft veel werkervaring opgedaan met verschillende doelgroepen ( gehandicaptenzorg, zorgboerderij (NAH)), psychiatrie, jeugdzorg, etc). Tijdens het werken met verschillende doelgroepen werd haar duidelijk dat haar passie ligt in het werken met mensen en dieren. Door haar rustige aanpak en luisterend oor, probeert zij mensen op zijn/haar gemak te stellen. Kim heeft in haar werk veel geduld en denkt voornamelijk in mogelijkheden.

Felice Dost

Felice (1994) is vanuit haar stage Pedagogiek het team ingerold en gebleven. Felice gaat vanuit haar enthousiasme op zoek naar de krachten van het kind. Die krachten benut ze om aan de leerdoelen van een kind te werken. Felice is werkzaam bij de individuele begeleidingen en de groepsbegeleiding.

Sharon Martens

Sharon (1988) is de administratieve ondersteuning van het team. Zij zorgt er achter de schermen voor dat de praktische zaken (o.a. betreffende de indicaties) worden geregeld, zodat de begeleidingen plaats kunnen vinden. Ze is een rustig en geduldig persoon die niet snel in de stress schiet. Met haar achtergrond als ervaringsdeskundige heeft ze ook ervaring in de praktijk en is ze betrokken geweest bij begeleiding en behandeling bij andere organisaties in de jeugdzorg. Nu werkt ze achter de schermen en dat bevalt haar goed. Haar motto is: hoe dan ook, alles komt altijd goed!

De stagiaires

Ons team wordt elk schooljaar aangevuld met stagiaires, voornamelijk van de HBO opleiding Pedagogiek. Wilt u meer weten over hoe de stages worden vormgegeven binnen onze organisatie? Klik dan hier.

locatieadres: 

Maar 16

6454 AM Jabeek

(voormalige basisschoolgebouw)

CONTACT:

Linda Borghans
L.Borghans@begeleidingmet4poten.nl
06-12678392
Interesse in een stageplaats? mail dan naar stage@begeleidingmet4poten.nl.

KVK nummer: 70036225
Bankrekeningnummer:

NL24 RABO 0324 1448 14
AGB code: 98102734

Geregistreerd in het SKJ 

Leer ons kennen

Begeleiding met 4 poten is een organisatie die in 2012 is gestart met de begeleiding van kinderen, jongeren en hun gezinnen. Het bedrijf is opgericht vanuit de visie dat jeugdhulpverlening niet alleen kwalitatief goed moet zijn, maar vooral ook laagdrempelig en leuk voor de kinderen dient te zijn.


De motivatie van de kinderen is belangrijk bij het bereiken van hun doelen. Hier spelen wij op in door actief met de kinderen aan de slag te gaan middels uiteenlopende activiteiten. Leren door te doen, is ons motto hierbij! Dit bedrijf onderscheidt zich al vanaf de start van de andere jeugdhulporganisaties door het werken met honden.


Meer over het werken met honden is hier te lezen.

Deze organisatie is klein gestart, opgericht door Romy Snijders en Linda Borghans, door de toenemende vraag is het gegroeid naar een organisatie waarbinnen een divers team werkzaam is. Ondanks de groei staan kleinschaligheid, persoonlijke benadering en korte lijntjes met andere organisaties bij ons nog steeds hoog in het vaandel. Het team bestaat uit mensen met uiteenlopende achtergronden: pedagogen, leerkrachten en therapeuten. Allen met een eigen opleiding en werkervaring. Naast het werken met kinderen en jongeren, heeft ook elk teamlid een passie voor het werken met honden. Sommige teamleden hebben een achtergrond in de hondensport, anderen zijn met honden opgegroeid. Daarnaast heeft het hele team bijscholing gevolgd om honden verantwoord in te kunnen zetten in begeleidingstrajecten. We hebben een team van zeer gedreven mensen die het beste uit de kinderen willen halen. Nieuwsgierig naar wie de teamleden zijn? Klik dan hieronder op hun foto’s.

Het team  (Klik op de foto's om ons te ontmoeten)

Linda Borghans

Robin Penders

Laurie Linckens

Laura Wilders

Stephanie Canton

Ankie van de Kragt

Kiki Haeijen

Gerja westerhof

Malouke Munten

Det Teensma

Ashley mennen

Danielle Rozeboom

Chris Alberts

Niki Bisscheroux

Kim Blom

Felice Dost

Sharon Martens

Sarah Salden

Katharina Smeets

Rachel Peute

De stagiaires

Ons team wordt elk schooljaar aangevuld met stagiaires, voornamelijk van de HBO opleiding Pedagogiek. Wilt u meer weten over hoe de stages worden vormgegeven binnen onze organisatie? Klik dan hier.

locatieadres: 

Maar 16

6454 AM Jabeek

(voormalige basisschoolgebouw)

Contact:

Linda Borghans
L.Borghans@begeleidingmet4poten.nl
06-12678392

Interesse in een stageplaats? mail dan naar stage@begeleidingmet4poten.nl.

KVK nummer: 70036225
Bankrekeningnummer:

NL24 RABO 0324 1448 14
AGB code: 98102734
Geregistreerd in het SKJ