Hoe starten we?

Voor jeugdigen jonger dan 18 jaar of jeugdigen vanaf 18 jaar.
U bent bij ons terecht gekomen via een doorverwijzing van de gemeente, een behandelaar of uw huisarts. Of u heeft ons gevonden via een andere weg, zonder verwijzing. Dat kan ook!

Kennismakingsgesprek
Eerst plannen we een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is om te kijken of er van beide kanten een klik is. Er wordt besproken wat de hulpvragen van jullie gezin zijn, wat wij bieden en of we tot een passende samenwerking kunnen komen.

Wanneer wij merken dat er redenen zijn waarom wij geen begeleiding kunnen bieden, zullen wij dit direct bespreken. Ook kan het zo zijn dat de hulpvraag te complex is voor ons en wij graag met een behandelaar samenwerken. Ook dit wordt dan meteen besproken. 
Wanneer u een goed gevoel heeft bij onze organisatie en wij van mening zijn dat we passende begeleiding kunnen bieden, wordt er bekeken welke begeleidingsvorm en welke begeleidster het beste bij uw gezin past. Zij zal vervolgens een intakegesprek met u plannen. 
Het kennismakingsgesprek kan met of zonder uw kind, aan u de keuze. Twijfelt u hierover? Overleg dan gerust even. 
 

Intakegesprek
Na de kennismaking volgt een uitgebreide intake. Dit gebeurt zonder de aanwezigheid van de jeugdige.

Startdatum

Wanneer u een indicatie heeft via de gemeente of een verwijsbrief van de huisarts kan er na het intakegesprek in principe direct gestart worden. Indien u niet bekend bent bij de gemeente volgt mogelijk nog een huisbezoek.

De beschikbaarheid van een passende begeleidster of begeleider kan de startdatum beïnvloeden. Maar het is heel fijn om te melden dat wij beperkte wachttijden hebben.

Naast trajecten die via de gemeente geïndiceerd worden en particuliere trajecten, is begeleiding op PGB-basis ook mogelijk. In ieder geval zijn al onze trajecten maatwerk, afgestemd op uw kind.

Voor meer informatie en eventuele kosten, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Ons aanbod