Ons Team

Al meer dan 10 jaar is Linda Borghans en haar team actief in de jeugdzorg. Het bedrijf ‘Begeleiding met 4 poten’ onderscheidt zich door hun bevlogenheid en door de inzet van hun honden als ‘assistent’. De praktijk bewijst dat deze bijzondere hulpverlening effectief, motiverend, actief en leuk is!

Het team is gegroeid en inmiddels geeft Linda, samen met Robin Penders en Laurie Linckens leiding aan het team van circa 20 gedreven professionals.

Alle medewerkers hebben verschillende specialistische achtergronden in de pedagogiek, psychotherapie of het onderwijs. Nog steeds is hun dienstverlening betrokken en betrouwbaar, laagdrempelig, persoonlijk en zijn de lijntjes met andere organisaties kort en krachtig.

De begeleiders worden gewaardeerd voor hun empathie. In hun aanpak staat altijd het belang van de jeugdige en zijn omgeving centraal. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt, is hun motto. Oplossingsgericht werken en verantwoordelijkheid nemen, daar staan ze voor. Opgeven is geen optie.

Missie

Begeleiding met 4 poten biedt primair begeleiding aan de jeugdige en het systeem waarin ze leven met diverse hulpvragen, maar ook aan volwassenen zowel individueel als in groepen door middel van opleidingen, cursussen en coaching. Dit alles, waar mogelijk, met inzet van honden.  

Dit gebeurt middels het inzetten van honden en/of op andere ervaringsgerichte manieren.  

Visie

  • Een toonaangevend bedrijf zijn met betrekking tot de begeleiding van jeugdigen en hun systeem met inzet van honden en/of op andere ervaringsgerichte manieren. 
  • Het bieden van kwalitatief goede individuele begeleiding en groepsbegeleiding aan jeugdigen en hun systeem. Dit betekent dat we werken met beroepskrachten (jeugdzorgwerkers), we voldoen aan de eisen die onze opdrachtgevers aan ons stellen en werken met de jeugdwet en beroepscode voor jeugdzorgwerkers in onze standaarden.   
  • Een toonaangevend bedrijf zijn met betrekking tot de expertise van het inzetten van honden; Animal Assisted Intervention (AAI). 
  • Het professionaliseren van anderen die zich bezig houden met AAI. 
  • Het bevorderen van de maatschappelijke acceptatie voor AAI. Door samenwerking aan te gaan met hogescholen/ universiteiten. 
  • Andere markten (dan de jeugdzorg en opleiden) bedienen met onze expertise, bijvoorbeeld teambuilding. 
  • Goede samenwerking met andere professionals in de regio (t.b.v. kwalitatief goede jeugdzorg en opleiden van andere professionals). 
  • Fijne werkplek zijn voor medewerkers, waardoor medewerkers aan het bedrijf verbonden blijven en nieuwe medewerkers aangetrokken worden.  
  • Fijne werkplek zijn voor de honden; waar iedere hond zijn/haar kwaliteiten mag inzetten en leerpunten mag hebben en het welzijn van de honden hoog in het vaandel staat.  

Kwaliteit

Het team van Begeleiding met 4 poten is gevormd door normen, waarden en morele ontwikkeling. Het zijn professionals in hart en nieren. Altijd gaan ze voor de hoogste kwaliteit. Uiteraard voldoen ze aan de kwaliteitsnormen van het SKJ en volgen ze relevante bijscholingen. De organisatie is ISO-gecertificeerd.

Opleidingen voor professionals

Wij delen onze passie zielsgraag. Geven onze jarenlange kennis en ervaring van harte door aan andere professionals die de hond willen inzetten in hun hulpverlening. Onze gecertificeerde opleiders (AAI-geaccrediteerd) doen dat door het geven van gerichte opleidingen, trainingen en masterclasses.

Onze honden

Onze honden zijn onze trouwe maatjes. Ieder met een eigen, unieke karakter en mogelijkheden. Net als de mens. En daar maken wij gebruik van.