Jeugdhulpverlening

Begeleiding met 4 poten is gespecialiseerd in de jeugdhulpverlening. Jeugdigen die problemen hebben, helpen we met het zoeken naar een oplossing, geven hen vertrouwen, advies en begeleiding. Dat doen we vanuit een grote betrokkenheid en met onze honden als ‘assistenten’.

Effectief, motiverend, actief én leuk!

Individuele begeleiding

We stemmen onze begeleiding af op de individuele hulpvraag. Geen standaardprogramma, wel maatwerk en altijd in combinatie met ouderparticipatie. Samen gaan we aan de slag!

Groepsbegeleiding

Bij groepsbegeleiding wordt er groepsgewijs aan doelen van jeugdigen gewerkt. Voor de jeugdigen zijn dit leuke activiteiten in een ontspannen sfeer en erg leerzaam.

Weerbaarheidstraining

Sommige jeugdigen hebben moeite om voor zichzelf op te komen. Ze weten niet hoe ze hun grenzen aan kunnen geven, of doen dit op een onhandige manier.

Faalangsttraining

Steeds meer jeugdigen kampen met gevoelens van prestatiedruk, perfectionisme of faalangst. Wij kunnen helpen.

Sociale vaardigheidstraining

De manier waarop je met andere mensen omgaat, noemen we sociale vaardigheden. Onmisbaar in het leven, maar niet altijd makkelijk.

Hoe starten we?

Uiteraard met een kennismaking. Als het klikt en u heeft vertrouwen in ons, dan volgt een uitgebreid intakegesprek.

Leerkrachten en sportcoaches

Wij bieden ook ondersteuning aan leerkrachten op school of aan sportcoaches op sportclubs.

Leerkrachten en sportcoaches kunnen advies bij ons inwinnen wanneer een jeugdige in hun groep bepaald gedrag laat zien of een diagnose heeft. Psycho-educatie voor teams, observatie van de jeugdige en coaching van de professional is mogelijk in overleg.